Back Beneficiile alăptării

3 poziții de alăptare confortabile pentru tine și bebeluș

Minunata legătură dintre mamă și bebeluș se stabilește încă din prima clipă după venirea lui pe lume și este pecetluită de momentul în care îl pui pentru prima oară la sân. Consultanții în alăptare și literatura de specialitate descriu o mulțime de poziții de alăptare, dar tu și bebelușul tău le veți descoperi pe cele potrivite pentru voi, pe măsură ce veți căpăta experiență la masă. Iată 3 poziții de alăptare considerate de mame ca fiind foarte confortabile.

Poziția de alăptare Leagăn

Este o poziție confortabilă și atunci când stai pe un scaun sau un fotoliu, dar și atunci când alăptezi stând în picioare (da, unii sugari vor să fie plimbați în timpul mesei). Uneori poate fi obositor să stai în picioare, așa că o variantă ajutătoare ar fi să stai pe o minge de gravidă, echilibrând coloana și oferind balansul atât de liniștitor. Poți folosi poziția de alăptare leagăn și atunci când stai în pat, profitând de confortul suplimentar pe care ți-l pot oferi pernele.

Cum procedezi:

Ține-ți bebelușul în brațe, asigurându-te că nasul lui este pe aceeași linie cu mamelonul tău, pentru ca el să poată să-ți caute sânul și să deschidă gurița, și că burtica bebelușului e lipită de a ta.

De ce este bună această poziție de alăptare:

· Este o poziție de alăptare în care bebelușul se simte confortabil, este obișnuit să fie ținut în acest mod în brațe.

· Capul lui este bine susținut de mâna ta, iar bebelușul se poate atașa ușor la sân și poate suge cu ușurință.


Poziția de alăptare Minge de Rugby (Fotbal) este confortabilă și pentru mamele care au dureri după operația de cezariană și este o poziție de alăptare foarte practică și dacă ai gemeni, pentru că îți permite să îi hrănești concomitent reducând timpul petrecut la masă.
Gianina Romanescu

Gianina Romanescu

Educator Perinatal SAMAS


Cum procedezi:

Așază bebelușul pe antebrațul tău, cu mâna sprijinindu-i ceafa și apoi trece-l ușor pe sub braț, ca și cum ai ține o minge de rugby sub braț. Susține-i spatele cu celălalt braț așezat comod pe o perna laterală.

De ce este bună această poziție de alăptare:

Dacă ai un disconfort abdominal, stomacul îți este ferit în această poziție de alăptare. Bebelușul se simte bine susținut și are acces ușor la sân. Poziția Minge de Rugby (Fotbal) este de folos și atunci când ai sânii angorjați – punând bebelușul în această poziție simți mai puțină tensiune la nivelul sânului, controlezi mai bine atașarea și oferi lapte gras dintr-un alt sector așa încât bebe se satură, doarme bine și ia mai mult în greutate.

Poziția de alăptare Culcat pe lateral și varianta de siguranță cu fața în sus

Este foarte plăcută pentru mamă și bebeluș. În afară de faptul că este odihnitoare, ea este folositoare în special în primele 2 săptămâni după naștere, când încă simți dureri în zona perineală, și să stai în șezut poate fi inconfortabil. Poate fi o poziție bună mai ales noaptea când bebe vrea să sugă și mama să ațipească.

Cum procedezi:

Stai culcată pe pat, pe lateral, sprijinită de perne, astfel încât capul și trunchiul să îți fie ușor ridicate. Poziționează bebelușul cât mai aproape de tine, cu stomacul lipit de al tău, năsucul să fie în dreptul mamelonului și atașează-l la sân astfel încât să poată cuprinde asimetric areola. La început ai nevoie de ajutorul partenerului în a aduce bebelușul în poziția optimă, dar rapid te obișnuiești. Nu uita să pui un prosop rulat în spatele și între picioarele bebelușului pentru a nu se răsuci, pierzând astfel atașarea optimă.

De ce este bună această poziție de alăptare:

Când alăptezi la cerere, programul tău de odihnă este puțin bulversat. Aceasta este o poziție odihnitoare pentru tine și confortabilă și pentru bebeluș. Dacă te temi să nu adormi poți folosi o variantă ajutătoare în care stai cu fața în sus, sprijinită pe perne și bebelușul vine întins pe burtică.

Cu cât e mai lipit de corpul tău cu atât mai mult se liniștește și suge mai profund, se relaxează și respiră ușor.

După masă, ai grijă să elimini aerul înghițit în timpul suptului și pune-l pe cel mic la loc în co-sleeper sau în babynest. Și bucurați-vă amândoi de un somn odihnitor!

Urmărește video-ul pentru a vedea în detaliu cum poziționezi corect bebelușul la sân în aceste 3 poziții de alăptare, foarte confortabile pentru tine și bebeluș.


Superioritatea Aptamil
NUTRI-BIOTIK

Special conceput să susțină sistemul imunitar al copilului tău în fiecare etapa de vârstă

Aptamil
Rețetă avansată

Rețetă avansată

Inspirată de 50 de ani de cercetare avansată a laptelui matern

Imuno-Nutrienți

Imuno-Nutrienți

Vitaminele C&D, în cantitățile adecvate vârstei, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Nutri-Fibre

Nutri-Fibre

Mixul nostru unic de oligozaharide GOS/FOS2 și 3’-GL3 – o oligozaharidă cu structură identică celei regăsite în laptele matern

Fără ulei de palmier adăugat

Fără ulei de palmier adăugat

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Alătură-te și tu comunității
AptaNutricia

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților