Morcovii nu trebuie să lipsească din alimentația ta în sarcină – este de părere Laura Cosoi, care a pregătit destul de des în timp ce era însărcinată cu primul copil această supă cremă de morcovi cu turmeric. Morcovii sunt bogați în caroten (vitamina A), importantă pentru sănătatea ochilor, a oaselor și a dinților, dar și în fier și vitamina C. În plus, această supă-cremă propusă de Laura Cosoi este și foarte gustoasă.
Vitamina C din morcovi ajută corpul să asimileze și fierul conținut de aceștia, fosforul din morcovi susține buna funcționare a mușchilor și previne crampele, iar calciul, care se regăsește și el în cantități semnificative în morcovi, contribuie la formarea oaselor și a dinților sănătoși.
Studiile arată că, introduși regulat în meniul de sarcină, morcovii (bogați în fibre și betacaroten), diminuează pericolul de diabet gestațional și tensiune mare în sarcină.
Nu în ultimul, rând acidul folic conținut de morcovi susține dezvoltarea sănătoasă a sistemului nervos al bebelușului, prevenind defectele de tub neural.
Ghimbirul, care dă savoare acestei supe-creme, este bogat în magneziu și potasiu și te ajută să combați senzația de greață în sarcină, iar turmericul te ferește de anemie (datorită conținutului ridicat de fier), dar și de răceli și gripe, având și efect antioxidant și antiinflamator.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente/3 porții
· 5-6 morcovi
· 1 ceapă albă (mare)
· 1 cartof dulce (mic)
· Sucul de la o portocală
· ½ rădăcină de țelină
· 1 lingură ghimbir proaspăt ras
· 1 lingură turmeric pudră
· Crutoane/ pâine feliată
· 2 linguri de ulei de măsline
· 2 linguri de ulei de cocos
· Unt (cca. 50 gr)
Mod de preparare:
· Toacă legumele.
· Călește ceapa în unt și adaugă și legumele mărunțite. Lasă-le la foc câteva minute, amestecând frecvent.
· După ce legumele se înmoaie, adaugă ghimbirul ras, sucul de portocală și pudra de turmeric.
· Amestecă și toarnă o cană de apă. Adaugă sare și piper (după gust) și lasă-le la fiert câeva minute.
· Folosește blenderul pentru a le pasa și apoi adaugă crutoanele și uleiul de măsline.
Încearcă și rețeta de cartofi dulci cu fasole neagră (LINK ACTIV) propusă de Laura Cosoi.