Când ești însărcinată, trebuie să-ți alegi cu grijă alimentele bogate în vitamine și proteine, și sărace în grăsimi și zaharuri. Rețeta de salată de sfeclă roșie cu smochine, preferată de Laura Cosoi în perioada sarcinii, conține câteva superalimente pentru tine și bebelușul tău.
Smochinele, bogate în fibre, vitamine, antioxidanți, fier și calciu, îți conferă senzația de sațietate. Sfecla este la rândul ei bogată în fier, potasiu și calciu, întărește imunitatea și protejează ficatul, îmbunătățește digestia, energizează și previne defectele de tub neural ale fătului. Acidul folic din spanac ajută la o dezvoltare sănătoasă a bebelușului, în timp ce măslinele furnizează proteinele de care ai nevoie în această perioadă.
Descoperă această rețetă bogată în fibre, vitamine și antioxidanți, pregătită de Laura Cosoi.
Timp de preparare: 25 minute
Ingrediente:
· 2 sfecle roșii fierte/la conservă
· 100 gr baby spanac
· 7 smochine
· 3 linguri ulei de măsline
· 3 linguri sos de rodii
· 1 lingură oţet de struguri
· 1 linguriţă muștar Dijon
· Sare
· Piper
· 250 gr brânză ricotta
· Câteva alune/caju măcinate
Mod de preparare:
· Taie sfecla cubulețe și fierbe-o sau pune-o în cuptor spre coacere
· Adaugă ulei de măsline, o lingură de sos de rodii, sare și piper și las-o așa aproximativ 20 de minute, până devine fragedă, dar nu foarte moale
· Pregătește vinegreta din restul de ulei, sos de rodii, oțetul de struguri, muștar, sare și piper
· Amestecă sfecla cu spanac și smochine
· Stropește-o cu vinegreta și servește cu ricotta și alunele măcinate
Salată de sfeclă roșie cu smochine este un meniu bogat în: fier, vitamina C, vitamina A, vitamina K, fosfor, magneziu, cupru, potasiu, zinc, mangan.