Nu trebuie să te ferești de paste în timpul sarcinii – este de părere Laura Cosoi. În varianta lor integrală îți aduc în meniu un conținut ridicat de fibre, vitamine din grupul B, calciu, fier, magneziu și zinc. Mare amatoare de paste, Laura Cosoi a pregătit în perioada în care era însărcinată această rețetă de paste cu dovlecei. O încerci și tu?
În perioada sarcinii ai nevoie de energia furnizată de carbohidrații complecși, conținuți de pastele integrale, de fibre, minerale și vitamine. Dovlecelul este și el un aliment important în dieta de sarcină: îți asigură o bună parte din necesarul de magneziu, potasiu și calciu și este bogat în vitaminele A și C, precum și în vitamine din grupul B și acid folic. Acidul folic este esențial în sarcină, prevenind defectele de tub neural ale fătului și malformațiile faciale (buza de iepure, gura de lup). Acidul folic contribuie la procesul de diviziune celulară și este esențial pentru formarea sănătoasă a celulelor creierului.
Nu în ultimul rând, roșiile proaspete, un alt ingredient din rețeta propusă de Laura Cosoi, sunt bogate în licopen, un puternic antioxidant, care ține bolile departe și este important și pentru sănătatea pielii.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
· 250 g paste integrale
· 1 dovlecel
· 3 roșii tocate mărunt
· măsline
· ulei de măsline
· busuioc
· usturoi
· 2 lingurițe de parmezan
· sare, piper (după gust)
Mod de preparare:
· Pune roșiile tocate mărunt într-o oală, pe foc mic.
· Pune apa pentru paste la fiert.
· Lasă sosul de roșii să fiarbă. Adaugă după 10 minute usturoiul tăiat pe jumătate, împreună cu ceapa mărunțită.
· Lasă compoziția pe foc încă 5 minute, până începe sosul să scadă – dacă ți se pare prea gros, mai poți adăuga apă.
· Adaugă dovlecelul mărunțit, sarea, piperul, uleiul de măsline. Mai lasă pe foc alte 5 minute.
· Pune pastele la fiert cu puțină sare.
· Scoate-le după 3-5 minute, strecoară-le și adaugă-le în tigaia cu sosul gata pregătit.
· Amestecă bine, până se omogenizează.
· Așază compoziția în farfurie. Adaugă parmezan (după gust) și servește cu busuioc proaspăt.