Năutul este o sursă excelentă de fibre, acid folic, proteine de calitate și minerale și poate înlocui cu succes carnea, după cum a descoperit Laura Cosoi în perioada sarcinii. În plus, este și un aliment foarte sățios și îți potolește pofta de mâncare, ceva mai crescută din al doilea trimestru de sarcină. Încearcă și tu rețeta de hummus propusă de Laura Cosoi.
Bogat în proteine, fibre și cabrohidrați, năutul este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentația ta în sarcină. Micile boabe de năut îți acoperă o mare parte din necesarul de fier, fosfor, magneziu, cupru și zinc. Și, foarte important pentru perioada sarcinii, o cană de năut asigură 90% din necesarul tău zilnic de acid folic, important pentru o dezvoltare sănătoasă a bebelușului.
Dacă ai probleme de somn în timpul sarcinii, năutul poate fi alimentul-medicament care îți trebuie. Colina din năut reglează ciclul somnului și stimulează învățarea și memoria (la revedere, ”momnezie!”).
La rândul lui, magneziul din semințele de susan ajută la scăderea tensiunii arteriale (un factor de risc pentru preeclampsie în sarcină). Pasta tahini, folosită la pregătirea hummusului, îți aduce și un aport ridicat de calciu, fier și zinc, vitamine și proteine.
Și nu că ai mai avea nevoie de un alt motiv pentru a introduce rețeta de hummus propusă de Laura Cosoi în meniul tău, dar tot îți spunem: hummusul e și foarte gustos. Prepară-l rapid și savurează-l pe îndelete:
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente/2 porții
· 2 conserve cu năut
· zeamă de lâmâie (o jumătate de lămâie)
· 1 cățel de usturoi
· sare
· 2 linguri pastă de susan (tahini)
· 2 linguri ulei de măsline
· pâine prăjită sau lipie
· 1 lingură semințe chimion
· muguri de pin pentru ornat
Mod de preparare:
· Scurge năutul și clătește-l bine.
· Amestecă într-un blender năutul, zeama de lămâie, usturoiul, chimenul, sarea, pastea tahini și adaugă și puțină apă, pentru a obține o pastă consistentă.
· Servește hummusul cu ulei de măsline și muguri de pin, pe lipie.
· Truc: o salată de ardei copți adaugă un plus de savoare hummusului.
Încearcă și această rețetă delicioasă, propusă de Laura Cosoi!