Back Îngrijirea bebelușului

Cum alegi trusoul bebelușului

Chiar dacă în mod obișnuit nu ești o împătimită a cumpărăturilor, în timpul sarcinii îți va face mare plăcere să dai ture prin magazine căutând hăinuțele potrivite pentru trusoul bebelușului. Indiferent de anotimpul în care cel mic vine pe lume, trusoul bebelușului trebuie să conțină lucruri confortabile, de calitate și sigure pentru cel mic. Iată câteva recomandări de care să ții cont înainte să mergi la cumpărături.

Esteticul nu este primul criteriu atunci când alegi hainele pentru bebeluș. Pielea nou-născutului (LINK ARTICOL) este foarte sensibilă și predispusă la iritații, așa că hainele trebuie să fie din bumbac moale și să lase pielea să respire.

Mărimea

Fiecare brand are propriile măsuri pentru haine, iar acest lucru este valabil și în cazul bebelușilor. Nu te grăbi să iei un vrac de hainuțe pentru nou-născut, care s-ar putea să nu i se mai potrivească în 2 săptămâni după venirea pe lume.

Confortul

Al lui și al tău. Nou-născuților nu le place să fie îmbrăcați. Iar în primele luni vei schimba multe scutece pe zi. Hainele bebelușului trebuie să fie confortabile pentru el și ușor de schimbat pentru tine. Dacă estimezi că e nevoie de câteva minute pentru a-l îmbrăca pe bebe într-un compleu drăgut, mai bine pune-l la loc pe raft în magazin, oricât de simpatic ar arăta.

Siguranța

Ar trebui să fie de fapt, primul criteriu, când alegi trusoul bebelușului. Evită piese care pun bebelușul în pericol: nasturi (se pot desprinde), flori textile, panglici, șnururi, fermoare, catarame. Deși în mod normal există reglementări de siguranță pentru produsele destinate bebelușilor, ai fi surprinsă câte produse pe care le găsești în magazine reprezintă un adevărat risc pentru siguranța și sănătatea celor mici.

Trusoul bebelușului – de ce ai nevoie

Hăinuțe:

· 1 compleu în care să-l iei de la maternitate (stil body, cu mânecă scurtă sau lungă, în funcție de anotimp, ar fi de preferat). Dacă temperatura o cere, o căciuliță subțire, din bumbac (nu lână – iritantă pentru pielea nou-născutului)

· 7-10 body-uri (care se petrec parte peste parte, nu se trag peste cap)

· 4-8 bluzițe

· 4-8 pantalonași (sunt mai practici și pentru fetițe și în plus, în primele săptămâni de viață, „termostatul” bebelușului nu este încă reglat și este de preferat ca și pielea picioarelor să fie acoperită dacă nu e vară).

· 7-10 salopete (body întreg, cu piciorușe)

· 1-2 rochițe de sezon/sau costumașe

· 4-8 perechi de șosete sau botoșei (nu ai nevoie de pantofi până la primii pași)

· pălăriuțe de soare

· 2-3 puloverașe

· 2 veste

· un combinezon (de iarnă)

Pentru masă

· 10-15 bavete

Pentru somn

· 6-8 pijamele într-o singură piesă

· Sac de dormit special pentru bebeluș

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca, pe cât posibil, în patul bebelușului să nu existe altceva decât salteaua (LINK ACTIV CEA MAI BUNĂ SALTEA). Și bebelușul. Totuși, când temperaturile sunt scăzute, un sac de dormit este de preferat în loc să setezi termostatul la o temperatură mai ridicată. Temperatura optimă din camera nou născutului este de 21-22 grade Celsius, iar după primele luni de viață poate fi setată chiar la 18-20 de grade. Deși pentru noi pare rece, această este temperatura considerată optimă pentru confortul bebelușului – spun specialiștii).

Pentru baie

· 2 halate de baie cu glugă

· 3-4 prosoape moi pentru spălat

Pentru confort și siguranță

· Scaun de mașină (care va fi poziționat, obligatoriu, cu invers față de sensul de mers în primele luni). Dacă la alte obiecte pentru bebeluș poți face economii, aici este de preferat să nu apelezi la scaune de mașină de împrumut, ci să achiziționezi unul nou și să te asiguri că respectă standardele de siguranță. Montarea corectă a scaunului de mașină este la fel de importantă pentru siguranța bebelușului precum scaunul în sine – ai grijă să respecți instrucțiunile producătorilor!

· 2 păturici pentru plimbările în căruț în zilele friguroase. Nu renunța la plimbare chiar când temperaturile scad. Bebelușii au nevoie de aer curat, iar plimbările sunt bune și pentru dezvoltarea neurocognitivă, expunându-i la diferiți stimuli pe care în casă nu îi are.


Superioritatea Aptamil
NUTRI-BIOTIK

Special conceput să susțină sistemul imunitar al copilului tău în fiecare etapa de vârstă

Aptamil
Rețetă avansată

Rețetă avansată

Inspirată de 50 de ani de cercetare avansată a laptelui matern

Imuno-Nutrienți

Imuno-Nutrienți

Vitaminele C&D, în cantitățile adecvate vârstei, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Nutri-Fibre

Nutri-Fibre

Mixul nostru unic de oligozaharide GOS/FOS2 și 3’-GL3 – o oligozaharidă cu structură identică celei regăsite în laptele matern

Fără ulei de palmier adăugat

Fără ulei de palmier adăugat

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Susținut de Societatea Română de Pediatrie

Alătură-te și tu comunității
AptaNutricia

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților

150.000+ de mămici mulțumite
150.000+

părinți mulțumiți

5+ experți dedicați
5+

experți dedicați

300+ articole create de experți
300+

articole create de experți

10.000+ răspunsuri anuale la întrebările mămicilor
10.000+

răspunsuri anuale la întrebările părinților